Kesäkurpitsakastike pastalle



Raaka-aineet

10 kg
kesäkurpitsa, kuutio, tuore
2 kg
purjosipuli, viipale, tuore
0.1 kg
oregano, tuore
2 kg
sipuli, kuutio, pakaste
0.25 kg
rypsiöljy
0.1 kg
valkosipuli, murska, tuore
2.5 kg
tomaattimurska
5 kg
paprikasekoitus, pakaste
0.02 kg
timjami, kuivattu
0.3 kg
maissitärkkelys
0.3 kg
vesi
2 kg
ranskankerma, vähälakt., 28 %
0.03 kg
merisuola
0.02 kg
mustapippuri, rouhe
0.12 kg
kasvisliemijauhe, vähäsuolainen (esim. Knorr kasvisliemijauhe)

Valmistusohje

1. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa (suurin kuutioterä). Huuhtele ja viipaloi purjo. Ota oreganosta kovat varret pois, hienonna. Freesaa sipuli öljyssä, lisää kesäkurpitsa ja valkosipuli sekä purjo, freesaa vielä hetki. 2. Lisää tomaattimurska. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on lähes kypsää. 3. Lisää paprikakuutiot, oregano ja timjami. 4. Sekoita maissitärkkelys veteen ja saosta kastike, hauduta noin 10 minuuttia. 5. Lisää ranskankerma ja kuumenna. Mausta suolalla, mustapippurilla ja kasvisliemijauheella. Vinkki! Tarjoillessa ripottele runsaskuituisen pastan pinnalle juustoraastetta. Suositellaan jaksottaista ruoanvalmistusta.

Ravintosisältö / 100 g

Rasvaa
4.5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.6 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen