Leivän suolakriteeri muuttunut

Sydänmerkin asiantuntijaryhmä on uudelleen arvioinut leivän suolakriteeriä monesta eri näkökulmasta. Harkinnan jälkeen asiantuntijaryhmä on päättänyt nostaa leivän suolakriteeriä.

Uusi suolakriteeri on: Suolaa enintään 0,90 g/100 g (Aiemmin: Suolaa enintään 0,70 g/100 g)


Sydänmerkin leivän kriteerit ovat kokonaisuudessaan:

LeipäRasvaa enintään 5,0 g /100 g tai
jos rasvaa 5,1 ‐ 7,0 g/100 g, kovaa rasvaa enintään 20 % rasvasta
Suolaa enintään 0,90 g/100 g
Sokereita enintään 7,0 g/100 g
Kuitua vähintään 6,0 g/100 g

Muutos on voimassa heti.

Leipä on suomalaisten merkittävä suolanlähde, mutta vähemmän suolaa sisältäviä leipiä on markkinoilla hyvin vähän. Leivän suolakriteeriä nostamalla pyritään siihen, että leipäteollisuus
pystyisi entistä helpommin kehittämään ja valmistamaan vähemmän suolaa sisältäviä leipiä.


Lisätietoja:
Anna Kara, Sydänmerkin asiantuntijaryhmän sihteeri
[email protected]
+358 50 379 6338