
Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
600 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
12-15 dlvettä
-
3 oksaatuoretta timjamia
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Tarjoiluun
-
(100 gpekonia)
-
1 dlbulgarian jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa (3 l) kattilassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Jos haluat viimeistellä keiton pekonimurulla, paahda ainesten kiehuessa pekonit. Silppua pekoni esimerkiksi saksilla ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja halutessasi pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
- Pekonimurun voi korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ravintosisältö
/ 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Gluteeniton,
Munaton
Gluteeniton,
Munaton
Hernesosekeitto
Perinteisen hernekeiton nopea versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä. Keitto on herkullista ihan sellaisenaan, mutta mausta halutessasi rapealla pekonimurulla.
Perinteisen hernekeiton nopea versio syntyy muutamassa hetkessä pakasteherneistä. Keitto on herkullista ihan sellaisenaan, mutta mausta halutessasi rapealla pekonimurulla.
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Ainekset
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Ainekset
-
1sipuli
-
1 rklöljyä tai juoksevaa margariinia
-
600 gherneitä (tuore tai pakaste)
-
12-15 dlvettä
-
3 oksaatuoretta timjamia
-
1 - 1 ½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
1 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitetta
- Tarjoiluun
-
(100 gpekonia)
-
1 dlbulgarian jogurttia
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa (3 l) kattilassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2. Jos haluat viimeistellä keiton pekonimurulla, paahda ainesten kiehuessa pekonit. Silppua pekoni esimerkiksi saksilla ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3. Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4. Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja halutessasi pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä siideriä.
- Pekonimurun voi korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Valmistusohje
1.
Hienonna sipuli. Kuullota silppua hetki rasvassa (3 l) kattilassa. Lisää herneet, vesi (1,2 l) ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia eli kunnes herneet ovat kypsyneet.
2.
Jos haluat viimeistellä keiton pekonimurulla, paahda ainesten kiehuessa pekonit. Silppua pekoni esimerkiksi saksilla ja laita kylmälle paistinpannulle. Kuumenna pannu ja ruskista pekonipaloja viitisen minuuttia eli kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita.
3.
Poista yrttioksat. Soseuta hernesosekeitto sauvasekoittimella. Lisää kasvirasvasekoite ja vettä 2-3 dl, jos keitto on liian paksua. Kiehauta.
4.
Lisää keittoannosten päälle lusikallinen jogurttia ja halutessasi pekonimurua.
Vinkki
- Saat keitosta juhlavan version, kun lisäät valmiiseen soppaan pari desiä
siideriä. - Pekonimurun voi korvata ruskistetuilla sienillä.
- Täydennä laskiaistarjoiluja laskiaswrapeilla tai laskiaspullapitkolla.
- Kokeile myös muita herkullisia kasviskeittoja
Muunnos
- Korvaa pekonin muru esimerkiksi vegekuutioilla tai sienillä ja jogurtti esimerkiksi kauragurtilla, niin saat hernesosekeitosta vegaanisen
Kokeile myös näitä reseptejä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
50 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g