Sydänviikolla lisätään ruokailoa!

Sydänviikkoa 2021 vietetään 18.–25.4. iloa ruuasta -teemalla.

Ruokailon lähettiläinämme tulevat toimimaan erityisesti esikoululaiset sekä 1. ja 2. luokkien oppilaat, jotka opettajiensa johdolla pääsevät kokemaan läpi viikon iloa ruoasta materiaalejamme hyödyntäen.

Juhlaviikkoa vietetään myös ravintolassa herkullista Sydänmerkki-ruokaa nauttien. Tilaa tästä teemaviikon iloiseen ilmeeseen sopivaa maksutonta materiaalia varhaiskasvatuksen ja alakoulujen ravintoloihin.

Sydänviikolla viihdytään ruoan parissa
Sydänviikolla viihdytään ruoan parissa. Kuvitus: Ulla Sainio.

Aineistot ja käyttövinkit:

  • Lippusiimalla (1 kpl) ja julisteilla (2 kpl) tuot iloista ilmettä ravintolaan ja kerrot teemaviikosta hauskasti.
  • Puuhatehtäviä sisältäviä tarjotintabletteja (50 kpl) voit käyttää tarjottimilla tai jakaa muuten tehtäväksi esimerkiksi oppitunneille.
  • Uudelleenkiinnitettävillä tarroilla (30 kpl) teet Sydänmerkki-vaihtoehtojen poimimisen helpoksi.
  • Paketti sisältää myös pienempiä tarroja, joiden avulla voitte järjestää ravintolassa "Löydä Sydänmerkki-kilpailun". Tarroja voi liimata esimerkiksi lautasten tai tarjottimien pohjaan. Logon löytäneille lapsille on varattu palkinnoksi mm. Sydänmerkki pussukoita ja palapelejä.
  • Aineistoon sisältyy myös mallikappaleena muutama lapsille tarkoitettu puuhavihko. Vihkot voi antaa esimerkiksi varhaiskasvatuksen tai alaluokkien opettajille. Halutessaan opettajat voivat lisätä vihkoja lisää.


Tutustu teemasivuun

Broileri-pastavuoka

Uusia ideoita ruokatarjontaan

Sydänviikkoa voi toteuttaa omilla hyväksikoetuilla Sydänmerkki-ruokaohjeilla tai poimimalla meiltä uusia ideoita tarjontaan. Olemme tuottaneet ruokapalveluille 25 uutta ruokaohjetta hyödynnettäväksi niin kevään teemaviikolla kuin sen jälkeenkin.

Ohjeista löytyy niin kala-, liha- kuin kasvisruokaa. Maistuisiko teidän ruokailijoille esimerkiksi broileri-pastavuoka, possucurry, linssibolognese tai lohikiusaus?

Katso herkulliset ruokaohjeet