G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Tulinen tomaattikastike

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun aikaa on, kannattaa kastike hampurilaiselle tai pitsalle tehdä itse. Tulisen tomaattikastikkeen maku voittaa parhaankin ketsupin.



Raaka-aineet

1
punainen paprika
½
punainen chili
1
sipuli
2
valkosipulin kynttä
250 g
kirsikkatomaatteja tai tomaatteja
2 rkl
öljyä
200 g
tomaattimurskaa
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
hunajaa tai sokeria
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Puhdista paprika ja chili siemenistä. Kuori ja lohko sipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit
2. Mittaa öljy kattilaan, lisää kasvikset ja kuullota kevyesti.
3. Lisää muut aineet ja hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes kasvikset pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella.
4. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jäähtynyt kastike jääkaappiin maustumaan.

Vinkki

  • Kastike säilyy jääkaapissa ainakin muutaman päivän. Jos sille ei ole heti uutta käyttöä, pakasta pienissä rasioissa.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g