Tonnikalatäyte uuniperunalle
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
105 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote8perunaa
- Tonnikalatäyte
-
Sydänmerkki-tuote3 prk(á 52 g) tonnikalaa
-
Sydänmerkki-tuote100 gkevätsipulia tai purjoa
-
Sydänmerkki-tuote250 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote200 gkermaviiliä tai ruuanvalmisjugurttia
-
Sydänmerkki-tuote2 rkltuoretta tilliä
-
½ tlsuolaa
-
½ tlrouhittua mustapippuria
-
(¼ tlchiliä)
Valmistusohje
1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista noin tunti 200 asteessa.
2. Tee paistoaikana täyte. Valuta tonnikala. Hienonna sipul. Puolita kurkku ja kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kiinteä osa pieniksi panoiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.
Vinkki
- Voit maustaa täytetä myös sitruunamehulla. Kurkun sijaan myös paprika sopii täytteeseen.
- Jos valmistat myös kinkku- , papu- tai kikhernetäytteitä, puolita annosmäärät.