G Gluteeniton
Helppo

Tonnikalatäyte uuniperunalle

G Gluteeniton
Helppo

Tonnikalatäyte sopii erinomaisesti höyryävän uuniperunan silmäksi. Jos tahnaa jää yli, nauti loppu leivän päällä.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
8
perunaa
Tonnikalatäyte
Sydänmerkki-tuote
3 prk
(á 52 g) tonnikalaa
Sydänmerkki-tuote
100 g
kevätsipulia tai purjoa
Sydänmerkki-tuote
250 g
kurkkua
Sydänmerkki-tuote
200 g
kermaviiliä tai ruuanvalmisjugurttia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
tuoretta tilliä
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(¼ tl
chiliä)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese perunat ja pistele niihin haarukalla muutamia reikiä. Laita perunat pellille leivinpaperin päälle ja paista noin tunti 200 asteessa.
2. Tee paistoaikana täyte. Valuta tonnikala. Hienonna sipul. Puolita kurkku ja kaavi siemenet pikkulusikalla pois. Kuutioi kiinteä osa pieniksi panoiksi. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.

Vinkki

  • Voit maustaa täytetä myös sitruunamehulla. Kurkun sijaan myös paprika sopii täytteeseen.
  • Jos valmistat myös kinkku- , papu- tai kikhernetäytteitä, puolita annosmäärät.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
105 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.7 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g