Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

600 g
kesäkurpitsaa
Täyte
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ dl
rusinoita
½ dl
mantelirouhetta
400 g
kalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
16 lehteä
tuoretta basilikaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
16 lehteä
tuoretta basilikaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
chilirouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
¼ tl
suolaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
Mu Munaton
G Gluteeniton
Mu Munaton

Täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsa on mieto vihannes, jota kypsyy syksyllä kotimaassa yllin kyllin. Kesäkurpitsan puolikkaat on tässä täytetty sisilialaisittain maustetulla kalkkunan- tai kanan jauhelihalla ja paistettu uunissa.

Kesäkurpitsa on mieto vihannes, jota kypsyy syksyllä kotimaassa yllin kyllin. Kesäkurpitsan puolikkaat on tässä täytetty sisilialaisittain maustetulla kalkkunan- tai kanan jauhelihalla ja paistettu uunissa.

Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
600 g
kesäkurpitsaa
Täyte
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
öljyä
1 tl
kanelia
½ tl
jauhettua maustepippuria
½ dl
rusinoita
½ dl
mantelirouhetta
400 g
kalkkunan- tai kananpojanjauhelihaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
16 lehteä
tuoretta basilikaa
Kastike
2
valkosipulinkynttä
16 lehteä
tuoretta basilikaa
1 rkl
öljyä
¼ tl
chilirouhetta
1 tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
¼ tl
suolaa

Valmistusohje

1.
Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra maltoa pois lusikalla. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsan malto.
2.
Kuullota täytteen sipulit öljyssä, lisää malto, kaneli, maustepippuri, pilkotut rusinat ja mantelirouhe. Kypsyttele käännellen muutama minuutti.
3.
Tee kastike: Hienonna valkosipulit. Revi basilikasta lehdet ja pilko varret. Kuullota hetki öljyssä valkosipulia, basilikanvarsisilppua ja chilirouhetta, lisää kirsikkatomaatit liemineen ja mausta suolalla sekä basilikanlehdillä. Anna hautua muutama minuutti.
4.
Sekoita jauhelihaan suola ja pippuri sekä kesäkurpitsa-sipuliseos. Täytä massalla kesäkurpitsojen kolot, aseta jokaisen päälle koristeeksi muutama basilikanlehti ja tiputa lehdille hiukan öljyä.
5.
Kaada kastike uunivuokaan ja nosta siihen kesäkurpitsat. Paista uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla loppuvaiheessa.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
0.2 g