Tattikaalikääryleet
Sienten ystävä käärii kaalinlehden sisälle tattitäytteen tai kaupasta ostettuja viljeltyjä sieniä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote800 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote2 dltattaria (kokonaista tai rouhittua)
-
½kasvisliemikuutio
-
Sydänmerkki-tuote250 gtatteja (tuoreita tai liotettuja tai muita syötäväksi käsiteltyjä sieniä)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1valkosipulinkynsi
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
-
1 tlsuolaa
-
½ tlmeiramia
-
½ tlrosmariinia
-
½ tlrouhittua mustapippuria
- Pinnalle
-
2 rklsiirappia
-
2 rklvettä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Poista kaalista kova kanta. Laita suureen kattilaan ja keitä 15-20 minuuttia. Irrota uloimmat lehdet (20 kpl) ja silppua loput täytteeseen. Keitä tattari pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä.
2. Puhdista ja pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä, lisää sienet ja kaalisilppu ja hauduta kypsäksi.
3. Lisää kaaliseokseen kypsä tattari sekä mausteet.
4. Täytä kaalinlehdet parilla ruokalusikallisella tattari-sienitäytettä ja kierrä kääryleiksi.
5. Lado kääryleet leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Valuta päälle vedellä ohenettu siirappi ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin tunti.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.2 g
Hiilihydraatteja
15 g
josta sokereita
7 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.8 g