G L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sitruunasuflee ja marinoidut marjat

G L K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Sitruunajäädyke on raikas ja kevyt päätös aterialle.



Raaka-aineet

Sitruunasuflee
2
sitruunaa
2
liivatelehteä
1
vaniljatanko
1
muna
2
keltuaista
2 rkl
valkoviiniä
2 rkl
sokeria
2
valkuaista
1½ rkl
sokeria
4
kumilenkkiä
Marinoidut marjat
6 dl
marjoja
1½ rkl
tomusokeria
2 cl
manteli- tai appelsiinilikööriä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Pese sitruunat huolellisesti lämpimällä vedellä. Puolita ja purista mehu puristimella.
2. Poista sitruunoista jäljellä oleva hedelmäliha ja kalvot käyttäen lusikkaa ja pientä veistä ja leikkaa pohjasta pois pieni siivu niin että puolikas pysyy pystyssä. Leikkaa leivinpaperista neljä 8 cm leveää kaistaletta ja kääri ne mahdollisimman tiukkaan sitruunoiden ympärille niin, että paperi muodostaa n. 2 cm korkean suojuksen sitruunan reunan yläpuolelle. Kiinnitä paperi kumilenkillä ja laita sitruunat pakastimeen.
3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siitä sisus. Laita sitruunamehu, muna, munan keltuaiset, valkoviini, sokeri ja vaniljatangon sisus kulhoon ja vatkaa vesihauteessa kunnes seos vaahtoutuu.
4. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja lisää ne lämpimään massaan ja sekoita hieman. Siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja vatkaa kylmäksi.
5. Vatkaa munan valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kääntele varovasti sitruunavaahtoon.
6. Täytä sitruunan puolikkaat seoksella melkein leivinpaperin yläreunaan ja anna jäätyä 4 tuntia. Laita sillä aikaa marjat marinoitumaan.
7. Puhdista ja tarvittaessa puolita marjat. Jos käytät ulkomaisia pakastemarjoja, keitä niitä 2 minuutin ajan. Marinoi marjoja tomusokerissa ja liköörissä 2-4 tuntia.
8. Poista paperi sitruunoiden ympäriltä. Kokoa sitruunoista ja marjoista annokset.

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
104 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
SAGA
SAGA
SAGA
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
104 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g