Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

4
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
lemon curdia
3 dl
tuoreita vadelmia tai mansikoita
Koristeeksi
30 g
valkosuklaata
1 tl
tomusokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)

Sitruunainen unelmatorttu

Valkosuklaaraidoitus ja raikkaat marjat viimeistelevät hienostuneen sitruunaisen unelmatortun. Unelmatorttu on myös helppo tuunata oman maun mukaan vaihtamalla täytteenä toimivan tuorejuuston makua, tai sekoittamalla siihen vaikka marjoja tai suklaata.

Valkosuklaaraidoitus ja raikkaat marjat viimeistelevät hienostuneen sitruunaisen unelmatortun. Unelmatorttu on myös helppo tuunata oman maun mukaan vaihtamalla täytteenä toimivan tuorejuuston makua, tai sekoittamalla siihen vaikka marjoja tai suklaata.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
4
munaa
1 dl
sokeria
1 dl
maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
¾ dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
lemon curdia
3 dl
tuoreita vadelmia tai mansikoita
Koristeeksi
30 g
valkosuklaata
1 tl
tomusokeria

Valmistusohje

1.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 7-8 minuuttia.
2.
Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paperi. Anna jäähtyä.
3.
Sekoita tuorejuusto ja lemoncurd.  Sivele täyte levyn päälle ja sirottele päälle vadelmia tai viipaloituja mansikoita. Kääri levy tiukalle rullalle ja jätä sauma rullan alapuolelle.
4.
Laita suklaapalat pieneen suljettavaan pussiin ja sulata varovasti mikrossa muutaman 10-15 sekunnin jakson ajan. Leikkaa pussin kulmaan reikä ja pursota pinnalle suklaaraitoja. Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
210 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.5 g
Hiilihydraatteja
29 g
josta sokereita
21 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.4 g