Sitrussalaatti ja lime-vaniljavaahto
Keltaisen ja punaisen sävyissä loistavat sitrukset saavat jälkiruuan hehkumaan. Vaniljavaahto limellä maustettuna tuo lempeyttä aterian päätökseen.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote2 (600 g)verigreippiä
-
Sydänmerkki-tuote2 (600 g)appelsiinia
-
Sydänmerkki-tuote2 (200 g)klementiinia
-
Sydänmerkki-tuote1 (400 g)greippi
-
1 rklvaahterasiirappia
-
1 tljauhettua kardemummaa
- Lime-vaniljavaahto
-
1 tlk (200-250 ml)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Leikkaa sitrusten päistä palat pois. Leikkaa kuoret terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin niin, että valkoiset kalvot leikkaantuvat kuorten mukana pois. Leikkaa veitsen kärjellä hedelmälohkot irti valkoisia hedelmäkalvoja mukaillen.
2. Paloittele halutessi sitruslohkot ja siirrä ne kulhoon leikkuulaudalle kertyneen mehun kanssa. Puristele myös kuoriin jääneestä hedelmälihasta mehut. Sekoita joukkoon vaahterasiirappi ja kardemumma.
3. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Pese limetti ja raasta sen kuori vaahdon joukkoon. Lisää myös limetinmehua 2 tl. Annostele sitrussalaatti jälkiruokakulhoihin ja tarjoa lime-vaniljavaahdon kanssa.
Yhteistyössä

Välipalat ja jälkiruoat
Rahkat ja vanukkaat
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
53 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
12 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
53 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
12 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
8 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g