Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Savukalasalaatti ja caesar-kastike

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Caesar-kastike usein yhdistetään salaatissa kanan kanssa, mutta se toimii myös loistavasti savukalalle. Savukalasalaatti caesar-kastikkeella vie kielen mennessään. Salaattiin voit käyttää mikä tahansa valmiiksi savustettua kalaa, tai varusteiden puutteissa voi myös savustaa kalan itse.



Raaka-aineet

300 g
savusiikaa tai muuta kypsää kalaa
200 g
roomansalaattia
8
retiisiä
2
porkkanaa
Kastike
1 dl
kevyttä creme fraichea (rasvaa 8 %)
1 tl
sinappia
1
valkosipulinkynsi
1
pieni anjovisfilee
Tarjoiluun
80 g
pieniä mozzarellapalloja
4 palaa
paahtoleipää
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Huuhdo, valuta ja suikaloi salaatti, kuori ja raasta porkkana, pese ja viipaloi retiisit.
2. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi, hienonna anjovis ja sekoita keskenään kastikkeen ainekset.
3. Sekoita salaattiainekset ja kastike keskenään, annostele kulhoihin ja lisää jokaiseen annokseen kalaa.
4. Paahda leivät ja kuutioi, lisää kuutioita ja juustopalleroita salaattiannosten päälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
117 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
10 g
Suolaa
0.7 g