Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

2 dl
ruisjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1-2 rkl
vettä
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
maustamatonta jogurttia
2 oksaa
tuoretta minttua
1
valkosipulin kynsi
ripaus
rouhittua mustapippuria
750 g
päärynöitä
1 dl
saksanpähkinöitä
50 g
vuonankaalia tai salaattisekoitusta
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Salaattipiirakka

Salaattipiirakassa yhdistyy rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa.

Salaattipiirakassa yhdistyy rapea rukiinen pohja, yrttinen juustotäyte ja hedelmäinen salaattihuntu. Kun leivot pohjan etukäteen, onnistuu täyttäminen käden käänteessä vieraiden saapuessa tai iltateen kiehuessa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
2 dl
ruisjauhoja
1 dl
täysjyvävehnäjauhoja
½ tl
suolaa
100 g
rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
1-2 rkl
vettä
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
maustamatonta jogurttia
2 oksaa
tuoretta minttua
1
valkosipulin kynsi
ripaus
rouhittua mustapippuria
750 g
päärynöitä
1 dl
saksanpähkinöitä
50 g
vuonankaalia tai salaattisekoitusta

Valmistusohje

1.
Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon vesi ja muotoile taikinaksi.
2.
Painele taikina voidellun matalareunaisen piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin ½ tunniksi.
3.
Peitä piirakan pohja leivinpaperilla, voit halutessasi lisätä painoksi esim. riisiä. Paista piirakkapohjaa peitettynä 10 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Poista sitten leivinpaperi ja paista vielä 5 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
4.
Notkista tuorejuusto jogurtilla ja sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Raasta mukaan valkosipulinkynsi ja mausta ripauksella mustapippuria.
5.
Huuhtele päärynät ja leikkaa ne puoliksi. Koverra pois siemenkota ja viipaloi hedelmäliha. Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä.
6.
Levitä tuorejuustoseos piirakan pohjalle ja lisää vuonankaalit tai salaattisekoitus. Nosta päälle viipaloidut päärynät ja ripottele lopuksi pinnalle pähkinät. Tarjoa salaattipiirakka heti.

Vinkki

Jos käytät vahvaa minttua, niin 1 rkl minttua riittää. Kuivattua minttua tarvitset 1 tl.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
150 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
25 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
4 g

Yhteistyössä