G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Salaattia ja paistettua kalaa

G L M
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Suomalainen kalasalaatti maistuu niin kotiväelle kuin kaukaisemmillekin vieraille



Raaka-aineet

Marinoitu sipuli
1
punasipuli
½ dl
viinietikkaa
½ dl
öljyä
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
250 g
ahven- tai kuhafileitä
1 rkl
öljyä
½ tl
suolaa
¼ tl
rouhittua mustapippuria
1
ruukku salaattia
200 g
valkokaalia
2
tomaattia
100 g
kurkkua
muutama oksa
tuoretta tilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita marinadin ainesten kanssa. Marinoidun sipulin voi tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
2. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot, viipaloi fileet ja paista öljyssä pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Siirrä sivuun ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
3. Huuhtele salaattiainekset ja valuta, pilko tomaatti ja kurkku sekä suikaloi kaali.
4. Asettele kasvikset vadille, asettele päälle paistetut kalat, päällimmäiseksi marinoidut sipulit ja koristeeksi tilliä.
5. Lisää loput öljystä sipulien marinadiin ja valele kastikkeeksi salaatille.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g