Kesäinen kalasalaatti
Pienestäkin onkisaaliista riittää kesäisen kalasalaatin sattumiksi. Marinoitu sipuli tuo ytyä kalasalaattiin. Kasviksia voit vaihdella kasvimaan ja torin antimien mukaan.
Raaka-aineet
- Marinoitu sipuli
-
Sydänmerkki-tuote1punasipuli
-
½ dlviinietikkaa
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
1 rklsokeria
-
¼ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
- Lisäksi
-
250 gahven- tai kuhafileitä
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote1ruukku salaattia
-
Sydänmerkki-tuote200 gvalkokaalia
-
Sydänmerkki-tuote2tomaattia
-
Sydänmerkki-tuote100 gkurkkua
-
muutama oksatuoretta tilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi punasipuli ja sekoita marinadin ainesten kanssa. Marinoidun sipulin voi tehdä vaikka edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.
2. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot, viipaloi fileet ja paista öljyssä pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Siirrä sivuun ja lisää ripaus suolaa ja pippuria.
3. Huuhtele salaattiainekset ja valuta, pilko tomaatti ja kurkku sekä suikaloi kaali.
4. Asettele kasvikset vadille, asettele päälle paistetut kalat, päällimmäiseksi marinoidut sipulit ja koristeeksi tilliä.
5. Lisää loput öljystä sipulien marinadiin ja valele kastikkeeksi salaatille.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
90 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.4 g
Hiilihydraatteja
3 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.5 g