Raparperisohjo
Raparperisohjo toimii niin kevyenä aterian päätöksenä kuin viilentävänä välipalana kesähelteellä.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote250 graparperia
-
1 lvettä
-
Sydänmerkki-tuote100 gvadelmia
-
½ dlsokeria
-
1 rklvaniljasokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pilko raparperi paloiksi. Lisää palat kiehuvaan veteen yhdessä vadelmien ja sokereiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
2. Soseuta kuuma seos varovasti esim. sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
3. Kaada seos pakastusta kestävään laakeaan astiaan ja laita astia pakkaseen. Sekoita seosta haarukalla tai metallisella vispilällä tunnin välein. Kun seos on sorbettimaista eli jäätynyttä mutta silti lusikoitavaa (eli noin 4 tunnin kuluttua), annostele juomat pyöräyttämällä jäätelökauhalla tai lusikalla palloja laseihin.
Vinkki
Pidä laseja jääkaapissa ennen juoman annostelua, jolloin juoma sulaa laseissa hitaammin.
Välipalat ja jälkiruoat
Jäätelöt ja jäädykkeet
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g