Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

250 g
raparperia
1 l
vettä
100 g
vadelmia
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Raparperisohjo

Raparperisohjo toimii niin kevyenä aterian päätöksenä kuin viilentävänä välipalana kesähelteellä.

Raparperisohjo toimii niin kevyenä aterian päätöksenä kuin viilentävänä välipalana kesähelteellä.

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
250 g
raparperia
1 l
vettä
100 g
vadelmia
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria

Valmistusohje

1.
Pilko raparperi paloiksi. Lisää palat kiehuvaan veteen yhdessä vadelmien ja sokereiden kanssa. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
2.
Soseuta kuuma seos varovasti esim. sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
3.
Kaada seos pakastusta kestävään laakeaan astiaan ja laita astia pakkaseen. Sekoita seosta haarukalla tai metallisella vispilällä tunnin välein. Kun seos on sorbettimaista eli jäätynyttä mutta silti lusikoitavaa (eli noin  4 tunnin kuluttua), annostele juomat pyöräyttämällä jäätelökauhalla tai lusikalla palloja laseihin. 

Vinkki

Pidä laseja jääkaapissa ennen juoman annostelua, jolloin juoma sulaa laseissa hitaammin.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
65 kcal
Rasvaa
1 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
11 g
josta sokereita
11 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g