Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

800 g
punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
2 dl
rikottuja suurimoita
1 ½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
timjamia
1 rkl
etikkaa
Liemi
6 dl
vettä
4 dl
rasvatonta maitoa
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max. 15%)
3
kananmunaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
63 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Punajuuri-jauhelihavuoka

Punajuuri-jauhelihavuoka valmistuu uunissa vaivattomasti ja maistuu myös perheen pienemmille.

Punajuuri-jauhelihavuoka valmistuu uunissa vaivattomasti ja maistuu myös perheen pienemmille.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
800 g
punajuurta
2
sipulia
3
valkosipulin kynttä
400 g
jauhelihaa (rasvaa max. 10%)
1 rkl
öljyä
2 dl
rikottuja suurimoita
1 ½ tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
timjamia
1 rkl
etikkaa
Liemi
6 dl
vettä
4 dl
rasvatonta maitoa
2 dl
kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (rasvaa max. 15%)
3
kananmunaa

Valmistusohje

1.
Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi ja hienonna sipulit.Ruskista jauheliha kevyesti rypsiöljyssä.
2.
Yhdistä kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan.
3.
Sekoita liemen ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.

Vinkki

  • Suurimoiksi kelpaa hyvin esimerkiksi ohra.
  • Punajuuri on monipuolinen juures. Muita punajuurta sisältäviä reseptejä löydät täältä.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
63 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.4 g