K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pullat

K Kasvis (lakto-ovo)
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pullien leipominen on rentouttavaa hommaa. Kun vaivaat taikinaa tarpeeksi kauan, saat aikaan kunnon sitkon. Perus pullataikinasta syntyy myös pitko tai piirakkapohja.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
5 dl
maitoa tai kasvijuomaa
50 g
hiivaa
1 ½ dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 ½ tl
suolaa
n. 15 dl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 ½ dl
pullomargariinia
Voiteluun
1
muna
Täytteeksi ja koristeluun
½ dl
raesokeria
(200 g
paistonkestävää marmeladia)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä 7 dl jauhoja ja sekoita sakeaksi velliksi. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palaset tangoiksi. Paloittele tangot 15-18 palaan ja pyörittele pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
3. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Jos haluat täytepullia, paina pulliin kolo juomalasilla, ja laita täytteeksi lusikallinen paistonkestävää marmeladia tai sitruunalla ja sokerilla maustettua maitorahkaa.
4. Paista pullia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Vinkki

Haetko lisää makua peruspullaan? Katso omenapullien, nyhtöpullan tai sitruuna-mantelitäytteisen kierrepitkon ohje.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
300 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
10 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g