Pullat
Pullien leipominen on rentouttavaa hommaa. Kun vaivaat taikinaa tarpeeksi kauan, saat aikaan kunnon sitkon. Perus pullataikinasta syntyy myös pitko tai piirakkapohja.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote5 dlmaitoa
-
50 ghiivaa
-
1 ½ dlsokeria
-
1 rklkardemummaa
-
1 ½ tlsuolaa
-
n. 15 dlvehnäjauhoja
-
Sydänmerkki-tuote1 dlpullomargariinia
- Voiteluun
-
1muna
- Koristeluun
-
raesokeria, paistonkestävää hilloa, sitruunaa, rahkaa tai sokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää osa maidosta ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput maidosta, mausteet sekä 7 dl jauhoja, että saat sakean vellimäisen seoksen. Lisää rasva ja loput jauhot vähitellen niin, että saat kimmoisan taikinan. Jatka vaivaamista, kunnes taikina on sileä ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja kohota ainakin 30 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se sileäksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palaset tangoiksi. Paloittele tangot 18-20 palaan ja pyörittele ne pulliksi. Nosta pullat leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
3. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai strösseliä. Voit tehdä pulliin myös kolon juomalasilla, jonka täytät esimerkiksi paistonkestävällä marmeladilla tai sitruunalla ja sokerilla maustetulla rahkalla.
4. Paista pullia uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
Vinkki
Haetko lisää makua peruspullaan? Katso omenapullien, nyhtöpullan tai sitruuna-mantelitäytteisen kierrepitkon ohje.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
280 kcal
Rasvaa
5 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
49 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g