selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Porokakku
Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Porokakku

Mu Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Hyydytetty voileipäkakku on juhlava herkku kahvipöytään. Porokakussa yhdistyy herkullisesti suomalaisen ruokakulttuurin raaka-aineet: ruisleipä, poro ja lakka.



Raaka-aineet

Pohja
Sydänmerkki-tuote
100 g
tummaa leipää
Sydänmerkki-tuote
½ dl
pullomargariinia
Täyte
2
liivatelehteä
3 dl
kuohukermaa
100 g
kylmäsavuporonpaistia
Sydänmerkki-tuote
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
piparjuuritahnaa
½ tl
jauhettua mustapippuria
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
hunajaa
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
sitruunamehua
Koristeluun
50 g
kylmäsavuporonpaistia viipaleina
Sydänmerkki-tuote
1 dl
lakkoja
Sydänmerkki-tuote
vesikranssinlehtiä tai herneenversoja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka kelmulla (halkaisija 22–24 cm). Jauha leipä tai pilko pieneksi. Sekoita rasvan kanssa ja painele leipäseos vuoan pohjalle ja pane vuoka jääkaappiin.
2. Valmista täyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 7 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita monitoimikoneella kylmäsavuporo, tuorejuusto, piparjuuritahna, mausteet, persilja ja hunaja tasaiseksi seokseksi.
3. Kuumenna sitruunamehu kuumaksi. Purista liivatteista vesi ja lisää kuumaan mehuun. Anna hetki jäähtyä ja lisää juustoseokseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita tasaiseksi.
4. Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle. Peitä vuoka kemulla ja anna maustua jääkaapissa noin kuusi tuntia tai seuraavaan päivään.
5. Nosta kakku vuoasta kelmun avulla tarjoiluvadille. Leikkaa kelmun reunat saksilla pois. Koristele kakku kylmäsavuporolla, lakoilla ja versoilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
9.7 g
Hiilihydraatteja
8 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
7 g
Suolaa
1 g