Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

150-200 g
pinaattia (tuore tai pakaste)
4 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
1 l
maitoa tai kasvijuomaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää
Lisäksi
4
munaa
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
K Kasvis (lakto-ovo)
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Pinaattikeitto

Edullinen ja helppo kotiruokien klassikko, pinaattikeitto on lempeydessään kaikenikäisten suosikki. Käytät sitten tuoreita pinaatin lehtiä tai sukkelampaa pakastepinaattia, pinaattikeitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.

Edullinen ja helppo kotiruokien klassikko, pinaattikeitto on lempeydessään kaikenikäisten suosikki. Käytät sitten tuoreita pinaatin lehtiä tai sukkelampaa pakastepinaattia, pinaattikeitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
150-200 g
pinaattia (tuore tai pakaste)
4 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
1 l
maitoa tai kasvijuomaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää
Lisäksi
4
munaa

Valmistusohje

1.
Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2.
Jos käytät tuoretta pinaattia, huuhtele lehdet. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3.
Sekoita vehnäjauhot ja rasva tasaiseksi pinnoitetussa kattilassa. Lisää maito tai kasvijuoma ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä pohjaa myöten sekoittaen muutama minuutti.
4.
Lisää keittoon pinaatit ja jatka kypsentämistä pohjaa myöten sekoittaen 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.

Vinkki

  • Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
  • Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
  • Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
  • Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
70 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g

Yhteistyössä