selected site: professionals
other site url: https://www.sydanmerkki.fi/
Pinaattikeitto
K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pinaattikeitto

K Kasvis (lakto-ovo)
He Helppo
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Edullinen ja helppo kotiruokien klassikko, pinaattikeitto on lempeydessään kaikenikäisten suosikki. Käytät sitten tuoreita pinaatin lehtiä tai sukkelampaa pakastepinaattia, pinaattikeitto valmistuu ruokapöytään puolessa tunnissa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
150-200 g
pinaattia (tuore tai pakaste)
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
öljyä tai pullomargariinia
4 rkl
vehnäjauhoja
Sydänmerkki-tuote
1 l
maitoa tai kasvijuomaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
ripaus
muskottipähkinää
Lisäksi
4
munaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Keitä ensin lisäkkeeksi tulevat kananmunia 8-10 minuuttia vedessä. Kaada kuuma vesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät ja kuori irtoaa helpommin. Kuori ja puolita tai paloittele jäähtyneet munat.
2. Huuhtele tuoreet pinaatin lehdet huolellisesti. Keitä niitä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, valuta hyvin. Soseuta pinaatti tai hienonna veitsellä, jos haluat keittoon enemmän suutuntumaa. Pakastepinaatti on valmis käytettäväksi sellaisenaan.
3. Sekoita rasva ja vehnäjauhot pinnoitetussa kattilassa. Anna seoksen kuumentua, mutta älä ruskista. Siirrä kattila levyltä ja lisää ensin pieni määrä maitoa tai kasvijuomaa voimakkaasti sekoittaen niin, että saat sileän seoksen. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää loppu neste.
4. Lisää keittoon pinaatit ja kuumenna kiehuvaksi miedolla lämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen. Jatka sekoittamista ja anna pinaattikeiton kypsyä noin 5 minuuttia. Mausta. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.

Vinkki

  • Sopiva määrä tuoreita pinaatinlehtiä on vetomitoissa 1 - 1,5 l .
  • Jos haluat keitosta voimakkaamman vihreän, voit käyttää pinaattia 300 g
  • Jos pakastimesta tai kasvimaalta löytyy mangoldia, voit käyttää sen lehtiä keittoon pinaatin sijaan. Ryöppää mangoldin lehdet pinaatin tapaan
  • Gluteenittoman pinaattikeiton saat, kun korvaat vehnäjauhot maissitärkkelyksellä (4 rkl)

Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
75 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.7 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.6 g