Palak paneer
Mausteinen muhennos kätkee sisälleen pinaattia, tomaattia sekä kotijuustoa. Nauti intialainen herkku täysjyväisen riisin tai kotimaisen ohran kyytipoikana.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote2valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote½chili
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
Sydänmerkki-tuote100 gkirsikkatomaatteja
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä tai pullomargariinia
-
1-2 tlgaram masalaa
-
Sydänmerkki-tuote300 gpakastepinaattia
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 pktkotijuustoa
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvasekoitusta
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta korianteria
-
Sydänmerkki-tuote(2 rklsitruunanmehua)
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit ja chili. Raasta inkivääri. Viipaloi tomaatit.
2. Kuullota hienonnetut sipulit, chili, inkivääri ja garam masala rasvassa. Lisää tomaattiviipaleet, pinaatti ja suola. Anna kiehahtaa.
3. Leikkaa kotijuusto kuutioiksi. Lisää palat kastikkeeseen kasvirasvasekoitteen kanssa. Hauduta varovasti sekoitellen kunnes juusto lämpenee. Viimeistele hienonnetulla korianterilla ja jos kaipaat lisää hapokkuutta, lorauksella sitruunanmehua.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
120 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3 g
Hiilihydraatteja
4 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g