Pähkinätahna
Makeantulinen pähkinätahna sopii lihan ja kalan lisukkeeksi ja myös kasvisten dippailuun. Kokeile myös herkullisena levitteenä leivälle!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1salottisipuli
-
Sydänmerkki-tuote1-2valkospulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote½punainen chili
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
1 dlmaapähkinälevitettä
-
1 dlomenasosetta
-
1 dlvettä
-
3 rkllimettimehua
-
1 tlperunajauhoja
-
1 tljauhettua korianteria
-
pari oksaasitruunamelissaa
-
¼ tlsuolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit ja chili. Kuullota kasvikset kevyesti öljyssä kattilassa.
2. Lisää muut ainekset ja anna kiehahtaa.
3. Tarjoa tahna lämpimänä kastikkeena tai kylmänä levitteenä.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki /Ulla-Maija Hänninen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
18 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.9 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
5 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.5 g