G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Omenasemifreddo

G K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Pehmeää jäädykettä muistuttava semifreddo on vaivaton jälkiruoka: sen voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin ennen ruokailuhetkeä. Toisaalta, jos jälkiruuan pitää valmistua nopeasti, omenasemifreddo jähmettyy lusikoitavaksi muutamassa tunnissa. Paahdettu manteli tuo semifreddoon kinuskisen makuvivahteen. Omenan ohella voit käyttää italialaista alkuperää olevaan semifreddoon päärynää, raparperia, tuoreita luumuja tai muita suosikkihedelmiäsi.



Raaka-aineet

Omenatäyte
600 g
(happamia) omenoita
1 dl
fariinisokeria
4 rkl
pullorasvaa
2 tl
kanelia
Jäädykemassa
50 g (2dl)
mantelilastuja
4
munaa
2 dl
sokeria
1 prk
vaahdotettavaa vaniljakastiketta
50 g
marenkeja
Koristeeksi
omenatäytettä
10 g
marenkeja
paahdettuja mantelilastuja
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi omenat noin sentin kokoisiksi paloiksi. Hauduta omenakuutioita rasvan, sokerin ja kanelin kanssa paistinpannussa tai kattilassa miedolla lämmöllä viitisen minuuttia eli kunnes palat pehmenevät hieman. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. 
2. Paahda mantelilastuja kuivalla paistinpannulla pari minuuttia eli kunnes ne saavat kauniin värin. Anna jäähtyä.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri. Vaahdota kolmannessa kulhossa vaniljakastike. Kun vaahdottamisen tekee tässä järjestyksessä, vispilöitä ei tarvitse pestä välillä.
4. Sekoita vanilja- ja keltuaisvaahdot. Lisää valkuaisvaahto varovasti mukaan ja lopuksi käsissä murskatut marengit sekä mantelilastut paria lusikallista lukuun ottamatta.
5. Vuoraa pitkulainen leipävuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Kaada kolmannes jäädykemassasta vuokaan ja jäädytä pakasteessa noin puoli tuntia eli kunnes massa kohmettuu hieman. Kaada vuokaan vajaa puolet omenatäytteestä ja sen päälle kolmannes jäädykemassasta. Jäädytä jälleen reilu puoli tuntia, kunnes pinta on alkanut kohmettua. Lisää lopuksi vajaa puolet omenatäytteestä ja loppu jäädykemassasta. Säästä hiukan omenatäytettä koristeeksi. Peitä vuoka ja jäädytä ainakin pari-kolme tuntia.
6. Kumoa omenasemifreddo tarjoiluvadille ja koristele pinta omenatäytteellä ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
200 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
24 g
josta sokereita
19 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.1 g