Omena-herukkapiiras
Mehevä omena-herukkapiiras valmistuu joutuisasti ainekset sekoittaen.
Raaka-aineet
-
4 dlvehnäjauhoja
-
2 dlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote1 dlvehnäleseitä
-
1 ½ tlkardemummaa
-
1 tlsoodaa
-
Sydänmerkki-tuote2 ½ dlpiimää
-
Sydänmerkki-tuote¾ dlpullomargariinia
-
Sydänmerkki-tuote3 dlherukoita
-
Sydänmerkki-tuote1omena
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkaurahiutaleita
-
2 rklfariinisokeria
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Sekoita kuivat ainekset. Lisää piimä ja rasva ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Levitä taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle. Lohko omena ja asettele lohkot piirakkapohjalle ja ripottele pinnalle herukat.
3. Sekoita kaurahiutaleet ja fariinisokeri ja ripottele seos piiraan pinnalle. Paista 175 asteessa 20 - 30 minuuttia.
Vinkki
Raparperi-murupiiras ja muita ihania piirakkavinkkejä löydät täältä
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
260 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
43 g
josta sokereita
23 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
4 g
Suolaa
0.7 g