Nektariinisalsa
Aurinkoinen hedelmälisäke sopii erityisesti liha- ja kalaruokien kylkeen. Salsan voit tehdä myös muista kivellisistä hedelmistä: tuoreista persikoista, aprikoosista tai luumuista.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote500 gnektariineja
-
Sydänmerkki-tuote1sitruuna
-
1-3 tlhunajaa
-
1 mmsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote3kevätsipulin vartta
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta minttua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet ja kuutioi nektariinit kulhoon.
2. Purista sitruunasta mehu (n. ¾ dl) ja lisää mehuun hunaja ja suola. Sekoita mehu nektariinien joukkoon. Anna maustua 10 minuuttia.
3. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna minttu. Lisää ne nektariinien joukkoon ja sekoita hyvin.
Yhteistyössä

Pääruoat
Salaatit
Lisäkkeet
Kasvislisäkkeet
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Puolessa tunnissa pöytään
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
66 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
14 g
josta sokereita
14 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g