Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

400 g
kesäkurpitsaa
400 g
palsternakkaa
1 tl
öljyä
1 tl
hunajaa
1 tl
sinappia
¼ tl
suolaa
Marinoitu liha
300 g
naudan paistia
2 rkl
pullomargariinia
½ ruukku
tuoretta timjamia
½ ruukku
tuoretta ruohosipulia
3 rkl
öljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
rosepippuria
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 pussi (100 g)
jääsalaattia
250 g
kirsikkatomaatteja
70 g
retiisiä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton

Marinoitua härkää salaattipedillä

Paahdettuja ja tuoreita kasviksia sekä lihaa yrttiöljyssä  - tästä koostuu herkullinen salaatti juhlapöytään .

Paahdettuja ja tuoreita kasviksia sekä lihaa yrttiöljyssä  - tästä koostuu herkullinen salaatti juhlapöytään .

Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
kesäkurpitsaa
400 g
palsternakkaa
1 tl
öljyä
1 tl
hunajaa
1 tl
sinappia
¼ tl
suolaa
Marinoitu liha
300 g
naudan paistia
2 rkl
pullomargariinia
½ ruukku
tuoretta timjamia
½ ruukku
tuoretta ruohosipulia
3 rkl
öljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
rosepippuria
1 tl
suolaa
Lisäksi
1 pussi (100 g)
jääsalaattia
250 g
kirsikkatomaatteja
70 g
retiisiä

Valmistusohje

1.
Kuori palsternakka. Leikkaa kasvikset pitkittäin puoliksi ja puolikkaista 1 cm siivuja. Sekoita öljy ja mausteet kasvisten joukkoon ja paahda uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä.
2.
Leikkaa lihasta 2-3 kpl noin 1,5 cm paksuisia pihvejä. Ruskista nopeasti paistinpannussa rasvassa ja laita paistumaan uuniin kasvisten viereen noin 5-7 minuutiksi. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Avaa foliopaketti ja leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä.
3.
Tee lihalle marinadi hienontamalla yrtit ja sekoittamalla joukkoon öljy, hunaja,  sitruunanmehu ja pippuri sormien välissä murskattuna sekä suola. Sekoita lihapalat marinadiin ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.   Halutessasi voit paistaa lihan jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii maustumaan kunnolla.
4.
Revi salaatinlehtiä tarjoiluvadille. Lisää paahdetut kasvikset, puolitetut tomaatit sekä viipaloidut retiisit. Lisää päälimmäiseksi lihaviipaleet ja kaada kastikkeeksi lihan marinadi.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g