G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekisteröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Marinoitua härkää salaattipedillä

G Gluteeniton
L Maidoton
M Munaton
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Paahdettuja ja tuoreita kasviksia sekä lihaa yrttiöljyssä  - tästä koostuu herkullinen salaatti juhlapöytään .



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
kesäkurpitsaa
Sydänmerkki-tuote
400 g
palsternakkaa
Sydänmerkki-tuote
1 tl
öljyä
1 tl
hunajaa
Sydänmerkki-tuote
1 tl
sinappia
¼ tl
suolaa
Marinoitu liha
Sydänmerkki-tuote
300 g
naudan paistia
Sydänmerkki-tuote
2 rkl
pullomargariinia
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta timjamia
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta ruohosipulia
Sydänmerkki-tuote
3 rkl
öljyä
2 rkl
hunajaa
1 rkl
sitruunamehua
2 tl
rosepippuria
1 tl
suolaa
Lisäksi
Sydänmerkki-tuote
1 pussi (100 g)
jääsalaattia
Sydänmerkki-tuote
250 g
kirsikkatomaatteja
Sydänmerkki-tuote
70 g
retiisiä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori palsternakka. Leikkaa kasvikset pitkittäin puoliksi ja puolikkaista 1 cm siivuja. Sekoita öljy ja mausteet kasvisten joukkoon ja paahda uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Anna kasvisten jäähtyä.
2. Leikkaa lihasta 2-3 kpl noin 1,5 cm paksuisia pihvejä. Ruskista nopeasti paistinpannussa rasvassa ja laita paistumaan uuniin kasvisten viereen noin 5-7 minuutiksi. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Avaa foliopaketti ja leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi ja anna jäähtyä.
3. Tee lihalle marinadi hienontamalla yrtit ja sekoittamalla joukkoon öljy, hunaja,  sitruunanmehu ja pippuri sormien välissä murskattuna sekä suola. Sekoita lihapalat marinadiin ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.   Halutessasi voit paistaa lihan jo edellisenä päivänä, jolloin se ehtii maustumaan kunnolla.
4. Revi salaatinlehtiä tarjoiluvadille. Lisää paahdetut kasvikset, puolitetut tomaatit sekä viipaloidut retiisit. Lisää päälimmäiseksi lihaviipaleet ja kaada kastikkeeksi lihan marinadi.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki/Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.6 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
3 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.7 g