G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kukkakaalisalaatti

G Gluteeniton
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Kesäinen kukkakaalisalaatti ilahduttaa raikkaudellaan ja rapeudellaan. Ja mikä parasta, jos salaattia jää yli, säilyy se erinomaisesti pari päivää.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
600 g
kukkakaalia
Sydänmerkki-tuote
200 g
kurkkua
Sydänmerkki-tuote
8
retiisiä
Sydänmerkki-tuote
½ - 1
chili
Sydänmerkki-tuote
½ ruukku
tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
Kastike
Sydänmerkki-tuote
3
valkosipulin kynttä
Sydänmerkki-tuote
1 dl
öljyä
3 rkl
etikkaa
1 tl
sokeria
Sydänmerkki-tuote
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja varsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit. Hienonna chili ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset.
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike kasvisten joukkoon.  
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia. 

Vinkki

  • Salaattiin voi lisätä hedelmänpaloja 200-300g, esimerkiksi (hunaja)melonia, omenaa tai päärynää.
  • Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g