Kukkakaalisalaatti
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote600 gkukkakaalia
-
Sydänmerkki-tuote200 gkurkkua
-
Sydänmerkki-tuote8retiisiä
-
Sydänmerkki-tuote½ - 1chili
-
Sydänmerkki-tuote½ ruukkutuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
- Kastike
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote1 dlöljyä
-
3 rkletikkaa
-
1 tlsokeria
-
Sydänmerkki-tuote¼ tlrouhittua mustapippuria
-
¼ tlsuolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kukkakaalin kukinnot ja varsi ohuiksi viipaleiksi. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit. Hienonna chili ja basilika tai persilja. Sekoita ainekset.
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike kasvisten joukkoon.
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia.
Vinkki
- Salaattiin voi lisätä hedelmänpaloja 200-300g, esimerkiksi (hunaja)melonia, omenaa tai päärynää.
- Katso muita kukkakaaliherkkuja: kukkakaalipyree ja couscoussalaatti