G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kukkakaalisalaatti

G L M K
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kesäinen kukkakaalisalaatti ilahduttaa raikkaudellaan ja rapeudellaan. Ja mikä parasta, jos salaattia jää yli, säilyy se erinomaisesti seuraavalle aterialle: maku vain paranee tekeytyessään. Hempeän kukkakaalin lisäksi salaattia voi maustaa retiisillä ja chilillä oman maun mukaan, jos suosii itse vahvempia makuja salaatissa. Tarjoile kukkakaalisalaatti liha- tai kalaruuan kylkiäisenä.



Raaka-aineet

600 g
kukkakaalia
200 g
kurkkua
8
retiisiä
½ - 1
chili
½
ruukkua tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa
Kastike
3
valkosipulin kynttä
1 dl
öljyä
3 rkl
etikkaa
1 tl
sokeria
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaalin kukinnoista ohuita viipaleita. Puolita kurkku pituussuunnassa ja kaavi siemenet pikkulusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi
2. Viipaloi retiisit ja hienonna chili. Hienonna myös yrtti. Sekoita ainekset
3. Hienonna valkosipulin kynnet ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Kaada kastike muiden kukkakaalisalaatin ainesten joukkoon.  
4. Anna maustua jääkaapissa ainakin pari tuntia. 

Vinkki

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
95 kcal
Rasvaa
9 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.0 g
Hiilihydraatteja
2 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.2 g