Klementiinisorbetti
Raikas klementiinisorbetti syntyy vain kahdesta raaka-aineesta! Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista, jonka vuoksi klementiinisorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote11-12klementiiniä
-
1 ¼ dlglukoosisiirappia
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Pese kolme klementiiniä huolellisesti ja raasta niiden kuori. Purista kaikista (11-12) klementiineistä mehu, mukaan lukien raastamasi klementiinit. Mehua tulisi olla ½ litraa.
2. Sekoita mehun joukkoon klementiinin kuoriraaste ja glukoosisiirappi. Kaada neste pieneen metalli tai lasivuokaan ja anna jähmettyä 4 tuntia.
3. Nosta vuoka pakastimesta ja anna lämmetä muutama minuutti. Lohko jäätynyt mehu paloiksi ja aja monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Voit tehdä tämän parissa erässä koneesta riippuen. Jos sinulla ei ole monitoimikonetta, sekoita klementiinimehua tunnin välein haarukalla, jotta sorbetista tulee kuohkeaa.
4. Siirrä sorbetti takaisin vuokaan ja peitä foliolla. Anna jähmettyä mielellään 2-3 tuntia ennen tarjoamista.
5. Pyöritä jäätelökauhalla sorbetista palloja ja tarjoa heti.
Vinkki
Voit tehdä pallot valmiiksi jälkiruokakulhoihin ja siirtää kulhot pakastimeen tarjoiluun saakka. Hieman napakoista klementiineistä saat kuoren parhaiten raastettua.
Katso myös muita kylmien herkkujen ohjeita teemasivulta.
Yhteistyössä

Välipalat ja jälkiruoat
Jäätelöt ja jäädykkeet
Marjat ja hedelmät
Helpot ohjeet
Kiireettömään kokkaukseen
Juhlan aikaan
Parasta sitruksista
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
68 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
68 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
28 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
0 g
Proteiinia
0 g
Suolaa
0 g