L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kepakot

L
Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Miedonmakuiset jauhelihasta tehdyt kepakot ovat etenkin pikkuväen mieleen. Tarjoa kepakoiden kanssa itse tehtyä ketsuppia. Varrastikut tekevät syömisestä kaksin verroin hauskempaa!



Raaka-aineet

2 dl
vettä
1 dl
korppujauhoja
1
sipuli
400 g
jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
8
varrastikkua
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Sekoita vesi ja korppujauhot. Anna turvota viitisen minuuttia. Hienonna tai raasta sillä aikaa sipuli ja pehmennä silppua mikrossa pari minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita kaikki ainekset ja tee taikinasta pötkö. Jaa 16 osaan ja pyörittele palat kostutetuin käsin paksuiksi tangoiksi.
3. Paista kepakoita uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Katkaise varrastikut saksilla. Pujota tikut kypsiin kepakoihin.

Vinkki

  • Mausta perusohjetta halutessasi raastetulla kesäkurpitsalla tai juureksilla. Garam masala, chili, valkosipuli tai raastettu inkivääri tuovat potkua vahvojen makujen ystäville.
  • Voit myös täyttää kepakot halutessasi paprikalla, aprikoosisuikaleilla tai parsalla.
  • Tarjoa kepakoiden kanssa veneperunoita ja itse tehtyä ketsuppia!

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Kuva: Sydänmerkki/Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
110 kcal
Rasvaa
4 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
6 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
14 g
Suolaa
0.9 g