Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

400 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
(1 rkl
sokeria tai fariinisokeria)
4 dl
isoja kaurahiutaleita
2 - 3 rkl
fariinisokeria
½ tl
kardemummaa
1 prk (2 dl)
kauravispiä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
V Vegaaninen
Helppo

Kaurainen mustikkahyve

Kauraisessa mustikkahyveessä kesän mustikkasato kohtaa paahdetut kaurahiutaleet.

Kauraisessa mustikkahyveessä kesän mustikkasato kohtaa paahdetut kaurahiutaleet.

Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
mustikoita (tuore tai pakaste)
(1 rkl
sokeria tai fariinisokeria)
4 dl
isoja kaurahiutaleita
2 - 3 rkl
fariinisokeria
½ tl
kardemummaa
1 prk (2 dl)
kauravispiä

Valmistusohje

1.
Jos käytät pakastettuja mustikoita, nosta ne sulamaan huoneenlämpöön. Mausta sulaneita mustikoita halutessasi sokerilla.
2.
Paahda hiutaleita kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Lisää sokeri ja kardemumma ja paista sekoittaen, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä.
3.
Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin kerroksittain mustikoita, kauraseosta ja vispiä. Jätä päällimäiseen kerrokseen vispiä ja koristele annokset mustikoilla. Tarjoa heti.
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
180 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.7 g
Hiilihydraatteja
22 g
josta sokereita
9 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
3 g
Suolaa
0.1 g

Yhteistyössä