Kanelipäärynät
Omenamehussa haudutetut päärynät on helppo ja näyttävä jälkiruoka. Vaniljalta ja kanelilta maistuvat omenat nautiskellaan jäätelön kanssa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote4 (700 g)pientä päärynää
-
2kanelitankoa
-
1vaniljatanko
-
1 lomenamehua
-
¾ dlsokeria
- Lisäksi
-
Sydänmerkki-tuote½ ljäätelöä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Kuori päärynät, leikkaa ne puoliksi ja poista halutessasi siemenkodat.
2. Laita laakeaan kattilaan halkaistu vaniljatanko, kanelitangot, omenamehu ja sokeri. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.
3. Asettele päärynät kattilaan leikkauspinta alaspäin. Kostuta pala leivinpaperia ja rutista se. Suorista paperi ja laita se tiiviisti päärynöiden päälle. Laita kansi päälle ja keitä hiljalleen kypsiksi, 20 – 25 minuuttia.
4. Kun päärynät ovat napakan kypsiä, nosta ne pois liemestä. Jatka liemen keittämistä ilman kantta 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut puoleen. Nosta pois kanelitangot ja vaniljatanko.
5. Tarjoa päärynät lämpiminä jäätelön kanssa.
Vinkki
- Käytä ohjeeseen napakoita päärynöitä, jotta ne pysyvät keitettäessä kasassa. Sopivan pieniä päärynöitä löydät esimerkiksi kotimaisista päärynöistä tai luomupäärynöistä.
- Voit tehdä jälkiruoan hyvissä ajoin ja säilyttää jäähtyneenä liemessään jääkaapissa. Ne säilyvät 4 – 5 päivää, päärynöiden väri voi tummua säilytyksen aikana.
- Kuivata vaniljatanko talouspaperin päällä. Paloittele kuivanut tanko mortteliin tai sauvasekoittimen teholeikkuriin ja jauha sokerin kanssa sileäksi vaniljasokeriksi.
Yhteistyössä

Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Teema
Kuva: Sydänmerkki / Minna Rautio-Pakaste
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
107 kcal
Rasvaa
2 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
21 g
josta sokereita
17 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0 g