G Gluteeniton
Mu Munaton

Kalakeitto

G Gluteeniton
Mu Munaton

Perinteinen kalakeitto saa piristystä tuoreesta fenkolista, selleristä ja pavuista. Kasvikset lisäävät soppaan rapeaa suutuntumaa.



Raaka-aineet

Sydänmerkki-tuote
400 g
kirjolohifileetä
Sydänmerkki-tuote
5
perunaa
Sydänmerkki-tuote
2
porkkanaa
Sydänmerkki-tuote
1
sipuli
Sydänmerkki-tuote
150 g
salaattifenkolia
Sydänmerkki-tuote
2
lehtisellerin vartta
Sydänmerkki-tuote
1 rkl
öljyä
Sydänmerkki-tuote
200 g
vihreitä papuja (pakaste)
5 dl
vettä
1 ½ tl
suolaa
Sydänmerkki-tuote
2
laakerinlehteä
Sydänmerkki-tuote
1 tl
yrttisekoitusta
½ tl
rouhittua valkopippuria
Sydänmerkki-tuote
2 dl
kermankaltaista kasvirasvasekoitetta (rasvaa max. 15%)
Sydänmerkki-tuote
3 dl
rasvatonta maitoa
Sydänmerkki-tuote
1 dl
tuoretta tilliä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Hienonna sipuli ja viipaloi fenkoli ja sellerinvarret. Kuullota sipulilohkot öljyssä, lisää vesi, suola, laakerinlehdet ja kasvispalat. Kypsennä kymmenisen minuuttia eli kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
2. Kuutioi kalafilee ja lisää keittoon yrttisekoituksen, pippurin, kerman ja maidon kanssa. Keitä muutama minuutti.
3. Lisää hienonnettu tilli.

Vinkki

  • Paahda kalasopan kaveriksi maittavaa ruisleipää.
  • Etsi lisää kalakeittoreseptejä täältä.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Kuva: Sydänmerkki / Ulla-Maija Hänninen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
85 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
2 g
Kuitua
2 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.5 g