Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Juustoiset kalapuikot

Page 1 Created with Sketch. Tallenna resepti Rekistöröimällä Sydänmerkki-tilin voit tallentaa lempireseptisi ja kerätä ne henkilökohtaiselle sivullesi. Rekisteröidy tästä.

Kun haluat vaihtelua kaupan kalapuikkoihin, tee ne itse pakasteseistä. Helppoa ruuanvalmistusta arvostava kokki paistaa puikot uunissa, paistinpannukypsennyksessä pinnasta taas tulee rapeampi.



Raaka-aineet

400 g
pakasteseitä
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
2
porkkanaa
50 g
juustoa
2
munaa
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Paistamiseen
2 rkl
öljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Valmistusohje

1. Tee ensin kuorrutus: raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, raasta myös juusto. Sekoita raasteet kananmunien joukkoon. Laita jauhot toiselle lautaselle.
2. Leikkaa hiukan kohmeinen sei 12 suikaleeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat jauhoissa ja sitten muna-raasteseoksessa. Muna-raasteseosta kannattaa painella kalapalojen ympärille, jotta se tarttuu hyvin kiinni.
3. Paista fileet miedolla lämmöllä paistinpannussa kauniin ruskeiksi. Kypsymisaika on muutama minuutti/puoli. Voit kypsentää kalapuikot myös uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki

Bataattiranskalaiset muodostavat kalapuikkojen kanssa herkullisen Fish and chips-aterian.

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki / Elina Himanen
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.0 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g