Juustoiset kalapuikot
Juusto-porkkanakuorrutus antaa kalapuikkoihin uutta makua ja hehkuvan värin. Helppoa ruuanvalmistusta arvostava kokki paistaa juustoiset kalapuikot uunissa, paistinpannukypsennyksessä pinnasta tulee rapeampi.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote400 gpakasteseitä
-
¾ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
Sydänmerkki-tuote2porkkanaa
-
Sydänmerkki-tuote50 gjuustoa
-
2munaa
-
1 dlhiivaleipäjauhoja
- Paistamiseen
-
Sydänmerkki-tuote2 rklöljyä
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Tee ensin kuorrutus: raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, raasta myös juusto. Sekoita raasteet kananmunien joukkoon. Laita jauhot toiselle lautaselle.
2. Leikkaa hiukan kohmeinen seipala 12 suikaleeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat jauhoissa ja sitten muna-raasteseoksessa. Muna-raasteseos tarttuu, kun painelet sitä kalapalojen ympärille.
3. Paista fileet miedolla lämmöllä paistinpannussa kauniin ruskeiksi. Kypsymisaika on muutama minuutti/puoli. Voit kypsentää kalapuikot myös uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Vinkki
Bataattiranskalaiset muodostavat kalapuikkojen kanssa herkullisen Fish and chips-aterian.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g