Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

400 g
pakasteseitä
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
2
porkkanaa
50 g
raastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
2
kananmunaa
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Paistamiseen
2 rkl
öljyä
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
Helppo

Juustoiset kalapuikot

Juusto-porkkanakuorrutus antaa kalapuikkoihin makua ja hehkuvan värin. Puikot valmistuvat joko uunissa tai paistinpannulla.

Juusto-porkkanakuorrutus antaa kalapuikkoihin makua ja hehkuvan värin. Puikot valmistuvat joko uunissa tai paistinpannulla.

Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
400 g
pakasteseitä
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
2
porkkanaa
50 g
raastettua juustoa (rasvaa max. 17%)
2
kananmunaa
1 dl
hiivaleipäjauhoja
Paistamiseen
2 rkl
öljyä

Valmistusohje

1.
Tee ensin kuorrutus: raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, raasta myös juusto. Sekoita raasteet kananmunien joukkoon. Laita jauhot toiselle lautaselle.
2.
Leikkaa hiukan kohmeinen seipala 12 suikaleeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat jauhoissa ja sitten muna-raasteseoksessa. Muna-raasteseos tarttuu, kun painelet sitä kalapalojen ympärille.
3.
Paista fileet miedolla lämmöllä paistinpannussa kauniin ruskeiksi. Kypsymisaika on muutama minuutti/puoli. Voit kypsentää kalapuikot myös uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Vinkki

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
160 kcal
Rasvaa
8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2 g
Hiilihydraatteja
5 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
15 g
Suolaa
0.8 g