Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

1 ½ dl
tummaa puuroriisiä
2 dl
vettä
1 l
kaurajuomaa
1
kanelitanko
1
tähtianis
1 tl
vaniljasokeria
½ - 1 tl
suolaa
Päälle:
1 ½ dl
pähkinöitä
Puolukkakiisseli
1 ½ dl
puolukoita
3 dl
vettä
¾ dl
sokeria
suurus:
1 dl
vettä
2 tl
perunajauhoja
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
M Maidoton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)

Joulupuuro

Maistuisiko lempeä riisipuuro tähtianiksella, kanelilla, vaniljalla vai kaikilla mausteilla? Kauramaidolla joulupuuro valmistuu vegaanityyliin. Rouskuvat pähkinät ja raikas puolukkakiisseli viimeistelevät ihanan aterian täydelliseksi päivän aloittajaksi tai päättäjäksi.

Maistuisiko lempeä riisipuuro tähtianiksella, kanelilla, vaniljalla vai kaikilla mausteilla? Kauramaidolla joulupuuro valmistuu vegaanityyliin. Rouskuvat pähkinät ja raikas puolukkakiisseli viimeistelevät ihanan aterian täydelliseksi päivän aloittajaksi tai päättäjäksi.

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 ½ dl
tummaa puuroriisiä
2 dl
vettä
1 l
kaurajuomaa
1
kanelitanko
1
tähtianis
1 tl
vaniljasokeria
½ - 1 tl
suolaa
Päälle:
1 ½ dl
pähkinöitä
Puolukkakiisseli
1 ½ dl
puolukoita
3 dl
vettä
¾ dl
sokeria
suurus:
1 dl
vettä
2 tl
perunajauhoja

Valmistusohje

1.
Keitä ensin puolukkakiisseli, jotta se ehtii jäähtyä. Laita puolukat, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä kannen alla 15-20 minuuttia eli kunnes marjat ovat pehmentyneet. Soseuta sauvasekoittimella, jos haluat sileän kiisselin. Sekoita suuruksen vesi ja perunajauho ja kaada kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli jäähtymään tarjoiluastiaan.
2.
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisit. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kaurajuoma ja haluamasi mausteet.
3.
Keitä joulupuuroa hiljalleen noin 40 minuuttia, välillä pohjaa myöten puuhaarukalla tai –lastalla sekoitellen.
4.
Rouhi pähkinöitä hieman ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
5.
Kun riisit ovat kypsiä ja puuro on sakeutunut, mausta se vaniljasokerilla ja suolalla

Vinkki

  • Kun haluat kuitupitoisemman puuron, keitä se tummista puuroriiseistä. Puolukkakiisselin voi keittää mainiosti myös edellisenä päivänä, jolloin se ehtii jäähtyä sopivaksi. Myös pähkinät voi paahtaa hyvissä ajoin.  
  • Gluteenittoman puuron saat käyttämällä gluteenitonta kaurajuomaa tai tavallista maitoa.
  • Oletko testannut jo herkullisia taateliruispuuroa tai pähkinäistä puuroa?
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
60 kcal
Rasvaa
0 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
6 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
1 g
Suolaa
0.3 g