Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
¾ tl
suolaa
2 rkl
öljyä
200 g
kermaviiliä
2 dl
tuoreita yrttejä tai kesäsipulia
Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.

Ravintosisältö

/ 100 g
Energiaa
93 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g
Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Helppo
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
G Gluteeniton
Mu Munaton
K Kasvis (lakto-ovo)
Helppo

Hölskytysperunat

Hölskytysperunat, myös hölskypottuina ja hyrskypottuina tunnettu kesäruoka saa hauskan nimensä valmistusmenetelmästä. Tarjoa grillatun tai savustetun ruoan lisäkkeenä.

Hölskytysperunat, myös hölskypottuina ja hyrskypottuina tunnettu kesäruoka saa hauskan nimensä valmistusmenetelmästä. Tarjoa grillatun tai savustetun ruoan lisäkkeenä.

Kuva: Sydänmerkki / Hanna Hurtta

Ainekset

Resepteissä punaisella merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
1 kg
varhaisperunoita
¾ tl
suolaa
2 rkl
öljyä
200 g
kermaviiliä
2 dl
tuoreita yrttejä tai kesäsipulia

Valmistusohje

1.
Pese perunat. Kuumenna vesi kattilassa ja mausta se suolalla. Laita perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi. Valuta hyvin, mutta jätä perunat kattilaan.
2.
Lisää öljy, kermaviili ja hienonnettu sipuli tai yrttisilppu. Sulje kansi ja ravista kattilaa voimakkaasti, jotta perunat hieman murskaantuvat ja ainekset sekoittuvat.

Vinkki

Höskytyspottuihin sopii esimerkiksi tilli, persilja ja minttu.

Sydänmerkki - Parempi valinta

Tästä merkistä tunnistat Sydänmerkki-tuotteen

Ravintosisältö / 100 g

Energiaa
93 kcal
Rasvaa
3 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.8 g
Hiilihydraatteja
13 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
1 g
Proteiinia
2 g
Suolaa
0.5 g

Yhteistyössä