Focaccia
Mehevä focaccia ei päällysteitä kaipaa. Leivän ulkonäköä voi tuunailla loputtomiin yrteillä ja kasvissuikaleilla, myös nokkonen tai pinaatti tuovat leipään uusia ulottuvuuksia.
Raaka-aineet
-
5 dlvettä
-
50 ghiivaa
-
Sydänmerkki-tuote1 rklöljyä
-
2 tltimjamia, basilikaa tai meiramia
-
½ tlsuolaa
-
Sydänmerkki-tuote1 dlkauraleseitä
-
11 dlhiivaleipäjauhoja
- Pinnalle
-
Sydänmerkki-tuote½ dlöljyä
-
1 ½ rklrosmariinia
-
½ tl(karkeaa tai hiutale) suolaa
-
Sydänmerkki-tuote¼paprika
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut ainekset hiivaleipäjauhoja lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhoja vähitellen ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa viiden minuutin ajan hyvän sitkon saamiseksi.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja taputtele siitä jauhoisin käsin pellin kokoinen leipä. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa.
3. Sivele kohonneen leivän pinnalle pullasudilla öljyä. Ripottele päälle rosmariinia ja hieman suolaa. Lisäväriä saat paprikasuikaleista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Viljatuotteet
Helpot ohjeet
Alle tunnin sapuskat
Juhlan aikaan
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
230 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
0.5 g
Hiilihydraatteja
33 g
josta sokereita
1 g
Kuitua
4 g
Proteiinia
8 g
Suolaa
0.4 g