Butter Quorn
“Voikanan” kevyempi serkkulikka, butter quorn, on maukas ja mausteinen pataruoka. Tässä uudessa kasvisruokaklassikossa sieniproteiini liittoutuu tomaatti-kermakastikkeen kanssa. Nautiskele Butter Quornia hyvällä omatunnolla täysjyväisen viljalisäkkeen kanssa.
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote1 pss (300g)Quornkuutioita (pakaste)
-
Sydänmerkki-tuote1sipuli
-
Sydänmerkki-tuote3valkosipulin kynttä
-
Sydänmerkki-tuote3 rklpullomargariinia tai öljyä
-
2 rklcurrytahnaa
-
Sydänmerkki-tuote2 cm palatuoretta inkivääriä
-
1 tlgaram masalaa
-
500 gpaseerattua tomaattia
-
1 tlsokeria
-
½ tlsuolaa
-
¼ tlrouhittua mustapippuria
-
Sydänmerkki-tuote2 dlkermankaltaista kasvirasvavalmistetta
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Hienonna sipulit. Kuulota sipulisilppua rasvassa kattilassa. Lisää currytahna, raastettu inkivääri ja garam masala ja jatka kypsennystä pari minuuttia. Lisää quornkuutiot ja hauduttele hetki.
2. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna hautua 10-15 minuuttia.
3. Lisää lopuksi ruokakerma ja anna kiehahtaa.
Vinkki
- Käytä lihaiseen versioon noin 400g broilerin maustamattomia suikaleita. Currytahnan sijaan saat intialaisia makuvivahteita currysta, korianterista tai kurkumasta.
- Kokeile kaverina myös Naan-leipää.
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
110 kcal
Rasvaa
7 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
1.4 g
Hiilihydraatteja
7 g
josta sokereita
4 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
5 g
Suolaa
0.8 g