Banaanileipä
Ylikypsät banaanit uppoavat erinomaisesti tähän helppoon vuokaleivonnaiseen. Paahdetut pähkinät tuovat lisää aromeita leipään. Banaanileipä on hävikkiruokaa herkullisimmillaan!
Raaka-aineet
-
Sydänmerkki-tuote75 gsaksanpähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote75 gpekaanipähkinöitä
-
Sydänmerkki-tuote120 grasiamargariinia
-
1 dlfariinisokeria
-
1 dlsokeria
-
2kananmunaa
-
4 dlhiivaleipäjauhoja
-
1 rklunikonsiemeniä
-
2 ½ tlleivinjauhetta
-
1 ¼ tlsoodaa
-
1 tlkanelia
-
½ tlsuolaa
-
¾ tlmuskottipähkinää
-
¼ tlneilikkaa
-
Sydänmerkki-tuote2-3(ylikypsää) banaania
Resepteissä -merkityt tuotteet löydät kaupassa Sydänmerkillä varustettuna.
Valmistusohje
1. Rouhi pähkinät ja paahda kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
2. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset, pähkinärouhe sekä soseutetut banaanit.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 60 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. Jos pinta tummuu liikaa laita päälle leivinpaperia.
Vinkki
Banaanisosetta tarvitaan 3 dl.
Suolaiset leivonnaiset
Leivät ja sämpylät
Marjat ja hedelmät
Viljatuotteet
Kiireettömään kokkaukseen
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.2 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g
Ruokalaji
Pääraaka-aine
Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine
Ravintosisältö / 100 g
Energiaa
330 kcal
Rasvaa
19 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
3.2 g
Hiilihydraatteja
34 g
josta sokereita
13 g
Kuitua
3 g
Proteiinia
6 g
Suolaa
0.8 g