Kasvistarjonta Sydänmerkki-ateriassa

  • Kaikki hevi-tuotteet käyvät, raa´at ja kypsennetyt. 
  • Kasviksia tulisi olla määrällisesti puoli lautasellista eli 150-200 g / asiakas
  • Lusikkaruokapäivinä salaattia ei aina ole tarjolla - salaatinvirkaa toimittaa tällöin leivälle laitettavat vihannekset, marjat, jälkiruokahedelmät jne. 
  • Myös muulloin maustamattomat marjat ja hedelmät voivat täydentää kasvisannosta
  • Kriteereistä: 
  1. Kasviksissa voi olla öljymarinadi esimerkiksi rypsi- tai oliiviöljystä. 
  2. Tuoresalaatteihin ei lisätä suolaa sisältäviä aineksia, kuten juustoja tai oliiveja. 
  3. Kypsennettyihin kasviksiin voi lisätä hivenen suolaa, koska monella ne korvaavat energialisäkkeen. 
  4. Ruokaisammat, kuten pastapohjaiset salaatit voivat olla erinomaisia pääruokia, mutta lisäkesalaateiksi ne eivät sovi.

  

Meneekö salaattipöytä uusiksi?
Ei, salaattipöytä voidaan pitää totutunlaisena.  Olennaista, että joukosta löytyy Sydänmerkki-aterialle sopivia lisäkkeitä
”sopimattomia” aineksia, esim. juustoja, ei koota malliateriaan