Pariisinmureke
Raaka-aineet
-
0.65 kgKukkakaalinuppu
-
0.55 kgParsakaalinuppu
-
0.45 kgPorkkanalohko
-
0.55 kgSipuli hienonnettu
-
0.05 kgRypsiöljy
-
3.2 kgNaudan jauheliha 8-10%
-
0.7 kgRuokakerma 10 % VL
-
0.32 kgGluteeniton korppujauho
-
0.08 kgLehtipersilja
-
0.06 kgMustapippurirouhe
-
0.46 kgMerisuola
Valmistusohje
- Höyrytä kasviksia noin 14 minuuttia uunissa kunnes ne ovat kypsiä ja jäähdytä.
- Paista hienonnettu sipuli rypsiöljyssä ja jäähdytä.
- Valmista murekemassa yleiskoneessa. Sekoita jauheliha, korppujauhot, kerma, kasvikset, 3/4 osaa persiljasta ja mausteet tasaiseksi massaksi.
- Muotoile massasta tasaisia noin 8 cm leveitä pötköjä reunalliseen paistovuokaan.
- Paista uunissa 130 asteessa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Jäähdytä hetken aikaa.
- Leikkaa jäähtyneestä murekemassasta noin 2 cm paksuisia pihvejä. Asettele pihvit takaisin pakkeihin.
- Kuumenna murekepalat uunissa 150 asteessa noin 10 minuutin ajan. Tarjoile mielesesi kastikkeen kanssa. Koristele lopulla persiljalla.
Ravintosisältö / 100 g
Rasvaa
6.8 g
josta tyydyttynyttä rasvaa
2.7 g
Kuitua
1.4 g
Suolaa
0.9 g