​Varusmiesten hyvinvointia edistetään terveellisellä ruoalla  - Sydänmerkki-ateriat käyttöön kaikissa varuskunnissa.

Puolustusvoimat, Sydänmerkki ja Leijona Catering Oy lanseeraavat tänään  yhdessä Sydänmerkki-ateriat kaikkiin Suomen varuskuntiin. Ravitsemuksellisesti laadukkaan lounaan syöminen ohjaa varusmiehiä myös jatkossa terveellisiin valintoihin ja on osana varusmiesten hyvinvoinnin edistämistä varuskunnissa.

”THL:n laskelmien mukaan jokaisen suomalaisen vähentäessä suolan käyttöä yhdellä grammalla päivässä säästettäisiin terveydenhuoltomenoissa 70 miljoonaa euroa vuodessa.  Tämä lisäisi terveitä elinvuosia 1 700 vuodessa. Sydänmerkin  laskelmien mukaan tämä suolan vähentämistavoite saavutetaan tarjoamalla Sydänmerkki-aterioita”, sanoo Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax.
 
”Puolustusvoimille on tärkeää pitää huolta varusmiesten terveydestä ja Sydänmerkki-ateria on osa kokonaisvaltaista ja tasapainoista ruokavaliota”, kertoi Kaartin jääkärirykmentin  päällikkölääkäri, lääkintäkomentajakapteeni Petri Kangaspunta.

”Leijona Catering tavoittaa lähes koko nuorten miesten ikäluokan, joten päivittäin tarjoamillamme kaiken kaikkiaan noin 70 000 aterialla on suuri merkitys nuorten miesten ja myös naisten terveydelle. Varusmiesten hyvinvointi on meille sydämen asia. Tätä tukee myös Sydänmerkki-aterian ottaminen varuskuntaravintoloiden ruokalistoille”, kommentoi Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola. 

Lisätietoja:
Eeva Hietalahti, [email protected], p. 040 586 1919
Tarja Österberg, [email protected],  p. 01043 20107

www.puolustusvoimat.fi

Lisätietoa, ja kuvia aiheesta löydät täältä:
http://www.sydanmerkki.fi/sant...

Sydänmerkki on Suomessa ainoa elintarvikkeiden symboli, joka kertoo tuotteiden ja aterioiden ravitsemuksellisesta laadusta. Maa- ja metsätalousministeriö on rekisteröinyt merkin EU-lainsäädännön mukaiseksi ravitsemusväittämäksi. Järjestelmästä vastaavat Suomen Sydänliitto ry ja Suomen Diabetesliitto ry. Sydänmerkki-tuotteita on tällä hetkellä 1250. Sydänmerkki-aterioita tarjotaan noin 270 ravintolassa.

Leijona Catering Oy on suomalainen ruoka- ja ravintolapalveluja tarjoava yritys. Palvelemme yli 50 toimipisteessä ympäri Suomen ja palveluksessamme on noin 470 ruoka-alan erikoisosaajaa. Joka päivä asiakkaamme nauttivat yhteensä yli 70 000 keittiöissämme valmistettua ateriaa. Leijona Catering Oy on 100 % valtion omistama yritys. Sen liikevaihto vuonna 2015 oli 73,5 miljoonaa euroa.