Sydänmerkki-aterioita puuhataan Äänekoskelle

Äänekoskella valmistellaan aloitetta terveellisten Sydänmerkki-ateriiden käyttöönottamiseksi kaupungin ruokapalveluissa. Aloitteen on laatinut Ala-Keiteleen Sydänyhdistys ja sen on allekirjoittanut myös Sisä-Suomen Diabetesyhdistys yhdessä muiden paikallisten yhdistysten kanssa. Tautalla on Yksi elämä järjestöyhteistyö. Aloite luovutetaan kaupunginvaltuustolle 18.4. 

Äänekosken vs. ruokapalveluohjaaja Niina Liimatainen pitää Sydänmerkki-aterioita hyvänä asiana kaikille ikäluokille vauvasta vaariin. 

- Ruuan terveellisyyteen on kiinnitetty jo huomiota. Meillä on käytössä esimerkiksi Sydänmerkitty margariini ja ruuanvalmistuskerma. Myös näkkileipä on Sydänmerkki-tuote. Leivän kilpailutuksessa suola on yksi kriteeri. Käytämme myös jodioitua suolaa ravitsemussuositusten mukaan.

Liimatainen kertoo, että ruuan Sydänmerkki-kelpoisuutta arvioidaan rasvan ja suolan sekä leivän osalta kuitupitoisuuden mukaan. Vielä ei ole tiedossa, millaisia muutoksia Sydänmerkin käyttöönotto vaatisi aterioissa ja niiden raaka-aineissa. 

- Olemme mukana kuntahankinnoissa. On omat haasteensa, mitä sieltä saa. Rasvoissa ja kermoissa on kuitenkin hyvät valikoimat. 

Tarpeellinen Sydänmerkki

Sydänmerkki on Liimataisen mielestä tarpelelinen, vaikka aterioissa moni asia ei muuttuisikaan.

- Merkki on ollut paljon esillä ja se on monille tuttu. Merkki kertoo ihmisille, että nämä asiat on otettu huomioon.


Lähde: Heli Hyttinen, Sisä-Suomen lehti 22.3.2016