Tavoite on kokonaisrasvan että suolan saannin vähentäminen.
Tuoteryhmä
Tuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet
Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet
Leivän päälle laitettavat kinkkuviipaleet ja -leikkeleet. Ei sisällä sisällä kypsistä fileistä ja paisteista tehtyjä tuotteita, sekä suikaletyyppisiä tuotteita.
Rasva: enintään 4,0 g/100 g Tyydyttynyt rasva: - Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,90 g/100 g
Leikkele- ja ruokamakkarat
Makkarat, nakit, leikkelemakkarat
Rasva: enintään 12,0 g /100g Tyydyttynyt rasva: enintään 38 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,50 g/100 g
Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleet
Kasvipohjaiset tuotteet, joita käytetään makkaroiden, nakkien tai leikkeleiden tapaan
Rasva: enintään 15 g/100 g Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta Sokerit: - Kuitu: - Suola: enintään 1,5 g/100 g