Lihavalmisteet

Tavoite on kokonaisrasvan että suolan saannin vähentäminen.

TuoteryhmäTuoteryhmäkohtaiset myöntämisperusteet

Leivän päälle tarkoitetut leikkeleet sekä täyslihavalmisteet

Leivän päälle laitettavat kinkkuviipaleet ja -leikkeleet. Ei sisällä
sisällä kypsistä fileistä ja paisteista tehtyjä tuotteita, sekä suikaletyyppisiä tuotteita.

Rasva: enintään 4,0 g/100 g
Tyydyttynyt rasva: -
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,90 g/100 g

Leikkele- ja ruokamakkarat

Makkarat, nakit, leikkelemakkarat

Rasva: enintään 12,0 g /100g
Tyydyttynyt rasva: enintään 38 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,50 g/100 g

Kasvipohjaiset makkarat, nakit ja leikkeleet

Kasvipohjaiset tuotteet, joita käytetään makkaroiden, nakkien tai leikkeleiden tapaan

Rasva: enintään 15 g/100 g
Tyydyttynyttä rasvaa enintään 20 % rasvasta
Sokerit: -
Kuitu: -
Suola: enintään 1,5 g/100 g